viernes, 4 de julio de 2008

EL MÓN DE PETROLI






El món actual funciona pel petroli. Tots ho sabem, però el que no podem imaginar és el perill de contaminació i destrucció que pot arribar a existir pel seu domini, que és la clau del desenvolupament i el “progrés” actuals.

Pensem en el què podria succeir en un futur. Any 2040, el pais més poderós de la Terra, AUE. mana Sub un descendent d’un altre Sub, que per abastir-se de petroli va armar una guerra contra KARI.

Els països que tenen aquest element es posen d’acord per cedir-li, vendre-li o el que Sub diguera, per si aquest els montava una altra guerra.

Els AUE. manà per tot el món equips d’exploració per localitzar i després explotar els jaciments de petroli que encontrara.

Els científics, van veure superats els seus desitjos, quan inesperadament van trobar la bossa més gran encontrada fins aquell moment.

Deien que envoltava la Terra i aquesta era com un globus inflat pel petroli. La capa estava entre el nucli de la Terra i la capa superficial.

Després d’enraonar si se podria o no extraure, el Sr. Sub els ordenà:” Vull eixe petroli a disposició de la nació més poderosa que han conegut els segles”

Un científic objectà:” Si s’extrau tot el petroli eixa capa buida farà que ta Terra implosione i provoque terratrèmols i catàstrofes .”

Un altre argumentava:” Si es crema tota aquesta quantitat de combustible en poc de temps, els residus farien l’aire irrespirable”.

Aquestes objeccions foren rebutjades. Triaren per a fer les perforacions un territori a l’Oceà Pacífic, les illes Hawaii.

Es posaren a treballar amb màquines grandíssimes, es necessitarien milers de tones d’acer i molts kilòmetes de tuberies per transportar el petroli als centres de distribució i consum.

Estigueren cinc anys per arribar on estava la capa de petroli; quan estigueren prop, d’una manera sobtada, la pressió que exercia el mineral s’alliberà i com si fóra un enorme surtidor, eixí el petroli amb una força imparable.

FINAL-1

No aconseguiren tapar el forat per on eixia i l’Oceà Pacífic es convertí en una enorme piscina negra. Els vaixells no podien navegar, moriren els peixos i demés animals marins i els habitants de les illes varen ser transportats al continent amb avions. D’aquesta catàstrofe ja no se recuperaria mai l’Oceà Pacífic.


FINAL -2

Els països costaners al veure el “ xapapote “ arreplegaren gran quantitat de petroli, el refinaren i l’aprofitaren per a les seues indústries i cotxes.

L’Oceà Pacífic necessità cent anys per recuperar l’aspecte original.


REFLEXIONS

Recorde una frase que diu “ Si el món fóra un ou , algú se’l beuria”

El món necessita un desenvolupament sostenible, es a dir, utilitzar els recursos sense fer mal a la Naturalesa.

Cal utilitzar energies renovables i netes i preservar les caduques per si són necessàries a futures generacions.

Joan Mulet