lunes, 14 de mayo de 2007

Joan Antoni, Moisés i els dofins

Peníscola. Vista general


Joan Antoni i Moisés, dos amics de 6é curs, anaren d'excursió a Peníscola. Joan Antoni és un xiquet intel.ligent, un poc xarrador, inquiet, sempre vol tenir raó en totes les coses que opina, Moisés és pigoset, pèl-roig, bon amic dels seus amics. Sempre anaven junts.

Una vegada arribaren a Peníscola , visitaren el castell del Papa Lluna . Pujant i baixant escales , no quedà lloc per veure a la seua curiositat. Els agradà tot ,el paisatge, la platja , la mar…

Despres de dinar tocava pujar a un vaixell i passejar per la mar; pujaren i una vegada dalt , no paraven de moure's , d'un costat a l'altre. A mitjan camí , quan el vaixell girava per tornar on havia eixit, Joan Antoni i Moisés es van arrimar a la barana i de la força del vaixell al girar, van caure a la mar. Els dos sabien nadar, però les ones els tapaven i tornaven a surar, el vaixell s'allunyava, les forces escassejaven i cridaven : “ Auxili , auxili…!”.

-No puc més -deia Moisés.

- Descansem un poc i continuarem nadant- contestà Joan Antoni.

Ningú els sentia, quan ja estaven a punt d'ofegar-se, van veure com uns dofins s'apropaven, i per fi els van agafar al seu llom, duent-los al vaixell.

Tots s'alegraren de veure com cavalcaven els dofins, com si fóra un aquari on els tenen ensinistrats.

Els dos amics van aprendre que als vaixells han d'anar en compte per no tindre un accident.

Diuen que el dofins són els mamífers més intel.ligents que viuen a la mar. Ja sabeu que els animals en captiveri no són lliures com a la natura . Els animals deuen viure al seu mitjà natural, que és on han nascut i poden desenvolupar la seua vida . Tampoc hagueren pogut salvar la vida de Moisés i Joan Antoni.

Conte contat, conte acabat. Us ha agradat?

Joan Mulet